Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Wat doet een makelaar?

Een makelaar bemiddelt tussen koper en verkoper om zo tot een transactie te komen. Het beroep bestaat al sinds de Middeleeuwen. Vroeger deden mensen ook beroep op tussenpersonen om de verkoop in goede banen te leiden.

Het beroep makelaar

Een makelaar vandaag de dag is een tussenpersoon die de verkoop van huizen op zich neemt. Hij regelt de administratieve zaken en afhandeling van verkoop of aankoop van vastgoed tussen koper en verkoper. Hij weet alles over welke contacten er moeten worden genomen, welke administratieve stappen er dienen te gebeuren of hoe men een transactie succesvol kan maken.

Inschakeling van een makelaar voor de verkoop van uw woning:
Een makelaar regelt alles van A tot Z voor de verkoop van uw woning. Tot zelf het eindcontract als de koop of verkoop gesloten wordt.

Taxaties en schattingen: Een makelaar voert ook taxaties en schattingen uit van vastgoed om zo mee de waarde te helpen bepalen. Ze worden ook ingeschakeld voor taxaties van roerend goed. Dit gebeurd ook door de fiscus, banken of andere belangengroepen.

Contacten met commercieel vastgoed en woningbouwverenigingen:
Een makelaar houdt zich ook bezig met de bemiddeling van commercieel vastgoed alsook contacten met banken, woningbouw, architecten, notarissen en nog zo veel meer.

Percentage of provisie van de succesvolle bemiddeling

Als de bemiddeling succesvol is mag de makelaar een percentage vragen voor de dienstverlening en de bemiddeling die hij tot een goed eind heeft gebracht.

De competenties van een goede makelaar zijn:

– Klantvriendelijkheid staat op de eerste plaats
– Daarenboven commercieel inzicht hebben en mondig zijn
– Gemakkelijk sociale contacten kunnen leggen
– Zijn weg weten in de moeilijke administratieve papiermolen die een verkoop of aankoop met zich kunnen meebrengen
– Op de hoogte zijn van het laatste nieuws op de vastgoedmarkt
– Een makelaar moet kunnen verkopen, onderhandelen en adviseren zowel schriftelijk als mondeling.