Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Overstappen naar een andere makelaar

Het is mogelijk dat u uw woning in de verkoop hebt gezet via een makelaar, maar dat het verkooptraject niet verloopt op de manier die u had verwacht. Er dienen zich geen geïnteresseerden aan, er zijn nauwelijks bezichtigingen, en/of uw makelaar neemt geen actieve houding aan, waardoor het verkooptraject traag verloopt.

Mag ik wisselen van makelaar?

Als u in zee gaat met een makelaar, dan worden er afspraken op papier gezet. Onder die afspraken valt ook de situatie: wat als u wilt stoppen bij deze makelaar en/of wisselen van makelaar? Sommige (minder klantvriendelijke) makelaars houden boeteclausules aan, maar het leeuwendeel van de makelaars laat u betrekkelijk eenvoudig de overstap naar een andere makelaar maken.

Welke stappen onderneem ik als ik wil overstappen?

Als u overweegt over te stappen naar een andere makelaar, dan is het raadzaam om eerst uw overeenkomst met de huidige makelaar na te lezen, zodat u weet welke stappen u moet ondernemen om te stoppen bij de huidige makelaar. Mocht u al een andere makelaar hebben uitgezocht, dan kan deze nieuwe makelaar u in de regel ook begeleiden bij de overstap. Is uw huidige makelaar een internetmakelaar, dan is de overstap eenvoudig, omdat u reeds aan alle financiële verplichtingen hebt voldaan (het vooraf afnemen en betalen van een pakket).

Hoe vind ik een andere makelaar?

Er is een reden dat u ontevreden bent over de huidige makelaar, hetgeen u helpt bij het vinden van een andere makelaar. Als u bijvoorbeeld nu een goedkope internetmakelaar hebt, maar er zijn (bijna) geen bezichtigingen, dan is het raadzaam om te kiezen voor een ervaren, lokale makelaar die actief uw woning promoot via de lokale kanalen. Er zijn diverse manieren om een ervaren makelaar in uw regio te vinden.

Speciale websites om een andere makelaar te vinden

Er zijn diverse websites waar u eenvoudig een betere makelaar kunt vinden. Een bekend voorbeeld is www.verkoopmakelaaroffertes.nl. U geeft eenmalig uw situatie aan (in dit geval dat uw woning zonder succes reeds te koop staat, en dat u een overstap naar een andere makelaar overweegt). Vervolgens brengen vier andere makelaars u vrijblijvend een voorstel uit en vertellen zij wat zij anders zouden doen dan uw huidige makelaar om de woning verkocht te krijgen. Zodoende kunt u vrijblijvend inventariseren of u wenst over te stappen en zo ja, naar wie.