Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Verkoopmakelaar

Het is belangrijk dat men een goede prijs ontvangt wanneer men het huis verkoopt. Niet te laag en ook niet te hoog. Hiervoor zijn er verkoopmakelaars in het leven geroepen. Deze inspecteren het te verkopen huis. Hierbij let de verkoopmakelaar op de ligging van het huis en de technische staat van het huis. Daarnaast wil de verkoopmakelaar een aantal financiële zaken weten zoals: servicekosten, gemeentelijke belastingen en de erfpacht van de woning.

Informatie die een verkoopmakelaar nodig heeft

Wat ook belangrijk is, is de informatie over eventuele gebreken van het huis. Als dit niet van te voren gemeld wordt door de verkoper kan hij hierop aangesproken worden door de koper. Verder worden de prijzen van vergelijkbare woningen bekeken en hierop wordt de prijs van de woning aangepast door de verkoopmakelaar. Op basis van al deze gegevens kan de verkoopmakelaar een heel realistisch beeld schetsen van de verkoopprijs van de woning.

Bezichtiging

Goede marketing is bij een te verkopen huis heel erg belangrijk. Aan de hand van een budget wordt door de verkoopmakelaar een publiciteitsplan opgesteld om het huis zo snel mogelijk te verkopen. Ook wordt hierbij social media gebruikt.
Zodra er een bezichtiging is, is het zaak dat de woning er netjes bij staat. De potentiele kopers kijken niet door de troep heen en het is belangrijk dat zij zich prettig voelen in de woning. Verhelp kleine mankementen zoals een lekkende kraan, een klemmende deur en een barst in de ruit. Daarnaast is het belangrijk dat de tuin er mooi bij staat.

De verkoopmakelaar coördineert en begeleidt de bezichtigen van de woning. In overleg met de potentiele kopers wordt een datum en een tijd afgesproken voor de bezichtiging van de woning. De koper hoeft niet bij de bezichtiging aanwezig te zijn.

Onderhandelingen over de woning

Ook de onderhandelingen worden geregeld door de verkoopmakelaar. Deze heeft hier vaak veel ervaring mee en daardoor weet hij wat het huis minimaal moet opbrengen. Maar de verkoopmakelaar weet ook hoe de verkoper zoveel mogelijk geld voor het huis kan ontvangen.
Als de onderhandelingen geslaagd zijn stelt de verkoopmakelaar een koopcontract op. Hierin worden de ontbindende voorwaarden opgenomen maar ook de datum van de overdracht. Ook komen hier de zaken die achterblijven in het huis te staan, bijvoorbeeld de vloer. Zodra de koopovereenkomst door beide partijen getekend is wordt deze naar de notaris gestuurd.