Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Als men een huis wil aankopen is het eerst belangrijk om te kijken wat de woonwensen zijn. Is er nog een huis bezit dat verkocht moet worden? Wat zijn de financiële mogelijkheden? Dit zijn allemaal vragen waarop een aankoopmakelaar het antwoord weet. Door alles van te voren goed door te spreken met een aankoopmakelaar wordt het zoeken naar de juiste woning heel gemakkelijk. De aankoopmakelaar geeft aan van welke diensten er allemaal gebruik gemaakt kunnen worden. het is ook mogelijk om een aantal dingen zelf te regelen. Hierdoor komen er duidelijke afspraken tussen de klant en de aankoopmakelaar.

Wat doet een aankoopmakelaar precies?

De aankoopmakelaar zal als eerste aanraden om eens een kijkje te nemen in verschillende gemeenten en wijken waar men eventueel zou willen wonen. Daardoor wordt er een completer beeld geschetst van de buurt, de faciliteiten en de winkels.

Als er een woning is gespot die voldoet aan de verwachtingen wordt er een bezichtiging geregeld. Zo kan er makkelijk gekeken worden of de woning wel echt aan alle verwachtingen en wensen voldoet. De aankoopmakelaar bekijkt het huis met andere ogen. Hij ziet bijvoorbeeld het onderhoud en de gebreken van de woning. Dit is iets waar kopers snel overheen kijken. Ook kan de aankoopmakelaar een bouwkundig specialist inschakelen die nader onderzoek doet in het huis. Hiermee kan de exacte staat van het huis bekeken worden.

Extra onderzoek aankoopmakelaar

Wanneer er concreet een woning gekozen is kan de aankoopmakelaar extra onderzoek naar de woning doen. Bijvoorbeeld het checken van het EPA-certificaat, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en de andere gegevens die over het huis gevonden kunnen worden. Voor een particulier is dit haast niet uit te zoeken maar de aankoopmakelaar heeft eenvoudig toegang tot al deze gegevens.

De aankoopmakelaar adviseert de koper over de biedingsstrategie en het openingsbod dat gedaan moet worden. Makelaars zijn ook taxateurs en daardoor weten ze hoeveel het huis waard is. Ook kan er in een database bekeken worden wat de waarde is van het huis vergeleken met andere woningen in de markt. Ook helpt de aankoopmakelaar met het vaststellen van de ontbindende voorwaarden welke in de koopovereenkomst komen te staan.

Koopovereenkomst

Wanneer de verkoper het bod accepteert stelt de verkoopmakelaar de koopovereenkomst op. Maar ook de aankoopmakelaar kan deze overeenkomst opstellen. De aankoopmakelaar bekijkt de overeenkomst in ieder geval om te kijken of er geen onregelmatigheden in staan. Als dit allemaal in orde is wordt de overeenkomst getekend en dan gaat deze naar de notaris. Er gaat hierna een wettelijke bedenktijd van 3 dagen in waarin de koper nog van de koop af kan zien. Als dit niet gebeurd is alles rond.

Als laatste moet de financiering geregeld worden maar dit gebeurd vaak met de hulp van een financieel adviseur. Op het moment dat de financiering rond is wordt de datum voor de overdracht besproken en dan is de koop rond.