Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Wat is “het kadaster”?

Het kadaster houdt zich bezig met het beheren van de registraties van vastgoed. Het is een openbaar register waarin alle registergoederen terug te vinden zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld de onroerende zaken en de verschillende rechten die op deze onroerende zaken gevestigd zijn.

Activiteiten van het kadaster
Het kadaster houdt zich bezig met diverse activiteiten die gemakkelijk in vijf categorieën onder te verdelen zijn. Op de eerste plaats vinden we de registraties. De wettelijke taak van het kadaster is het beheren van registraties van tal van zaken, zoals luchtvaartuigen, vastgoed, schepen en topografie. Op de tweede plaats houdt het kadaster zich bezig met het beheren van de diverse registraties van andere instellingen en organisaties, welke landelijke voorzieningen worden genoemd. De derde plaats heeft alles te maken met het geven van informatie. Het is de taak van het kadaster om de informatie die zij in het beheer hebben te delen met mensen die hier inzage in nodig hebben. Het gaat hierbij om geografie- en vastgoedinformatie. Op de vierde plaats vinden we het maatwerk dat geleverd wordt door het kadaster. Het kan voorkomen dat er informatie nodig is waar het kadaster ook niet over beschikt. In dit geval kan het kadaster advisering en maatwerk bieden, in de meeste gevallen aan overheden. Tot slot, op de vijfde plaats, vinden we de activiteiten op internationaal gebied. Hierbij gaat het voornamelijk om het adviseren van buitenlandse overheidsorganisaties en het delen van informatie en kennis met buitenlandse organisaties.

Online aanvragen
Heb je gegevens nodig die bekend zijn bij het kadaster? Je hebt het recht om gegevens van het kadaster op te vragen. Vaak is het verstandig om via een zoekmachine op zoek te gaan naar de beste, en kortste manier, om de betreffende gegevens op te vragen. In de meeste gevallen kan dit eenvoudig online.