Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan bevat informatie over wat je wel of niet mag doen met een stuk grond. Wanneer je een stuk grond wilt kopen, dan is het zeer aan te raden om het bestemmingsplan voor deze grond op te vragen en nader te bestuderen voordat je eventueel tot aankoop overgaat. Het kan namelijk zijn dat er in het bestemmingsplan verboden wordt plannen uit te voeren die jij wellicht voor de grond hebt. Als jouw plannen met de grond niet binnen het bestemmingsplan passen, dan mag je jouw plannen niet doorvoeren.

Wat staat er in het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan is standaard opgedeeld in drie delen, namelijk een plankaart, de voorschriften en de toelichtingen. De plankaart toont de grond en de indeling ervan. De voorschriften laten alle regels met betrekking tot de grond zien en de toelichtingen geven meer uitleg over de bestemming van de grond. Zowel voor groenvoorzieningen als bouwwerken worden regels weergegeven in het bestemmingsplan. Zo kan erin staan dat een gebouw niet hoger dan een bepaalde hoogte mag zijn en hoeveel er in totaal gebouwd mag gaan worden op de grond. Er staat in wat voor panden er mogen komen te staan, zoals woningen, kantoorpanden of winkelpanden en er kunnen eisen worden gesteld aan het aanleggen van paden of wegen.

Bestemmingsplan raadplegen

Heb je een stuk grond op het oog en wil je dit kopen? Raadpleeg dan altijd eerst het bestemmingsplan van de grond. Als jij plannen hebt om een school te bouwen op de grond, en het plan geeft aan dat dit niet toegestaan is, dan heb je de grond voor niets gekocht.