Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Wat is bankgarantie?

Bankgarantie is makkelijk gezegd een garantie voor een begunstigde dat een bedrag daadwerkelijk wordt betaald. Het is een speciaal contract waarin staat vastgelegd dat de bank het bedrag betaalt wanneer hier aanspraak op gemaakt wordt door de begunstigde. Het gaat hier om een onvoorwaardelijke garantie. Bankgarantie kan worden aangesproken wanneer er te lang gewacht wordt met het betalen van een factuur. Uiteraard wordt er aan de bank een vergoeding betaald voor het bieden van deze bankgarantie. Deze vergoeding komt van de leverancier.

Kenmerken van de bankgarantie

Wanneer een koper van een woning niet in staat is om aan zijn of haar betalingsverplichtingen te voldoen, dan staat de bank garant voor de koper en zal een deel van het totaalbedrag aan de begunstigde betalen. Echter, er zijn nog meer kenmerken van de bankgarantie. Zo zijn er kosten verbonden aan bankgarantie. Deze kosten bedragen op dit moment 1% van het totale aankoopbedrag. 10% van de prijs van de woning of het product vormt de waarde van de bankgarantie. Bankgarantie is zeker niet alleen van toepassing bij het aankopen van woningen, bedrijfspanden of ander onroerend goed, maar kan ook van toepassing zijn bij de aanschaf van bepaalde goederen.

Duur van de bankgarantie

Bankgarantie is niet oneindig. Er is een bepaalde duur aan verbonden. In de regel is bankgarantie een jaar geldig. Echter, er zijn mogelijkheden om de bankgarantie te verlengen.