Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Kosten huis verkopen

Met de verkoop van een woning gaan diverse kosten gepaard. Zo betaalt u makelaarskosten, notariskosten en (afhankelijk van uw situatie) diverse variabele kosten. Om de consument meer duidelijkheid te verschaffen, is er onlangs een nieuwe website gelanceerd: Kosten Huis Verkopen.

Makelaarskosten

Als u een makelaar inschakelt, dan zal de makelaar kosten in rekening brengen. Deze kosten kunnen de vorm hebben van een courtage (u betaalt een percentage van de verkoopprijs nadat de woning daadwerkelijk verkocht is, bijvoorbeeld 1%). De makelaarskosten kunnen ook de vorm hebben van een vast tarief (vooraf betaalt u een door de makelaar bepaald tarief voor een vast pakket, meestal zonder garantie op verkoop).

Notariskosten

Het verkopen van een huis gaat altijd gepaard met twee bezoeken aan een notaris. De notaris stelt voor u de voorlopige koopakte op, en bij de notaris tekent u voor de daadwerkelijke overdracht van de woning. Het laatste gaat gepaard met de sleuteloverdracht.

De website www.kostenhuisverkopen.nl is opgezet voor een verdere verdieping, zodat u precies begrijpt welke kosten gerekend worden en hoe. De kosten die gerekend worden verschillen per makelaar én per notaris, waardoor het in alle gevallen niet onverstandig is om tarieven te vergelijken voordat u daadwerkelijk met een makelaar en notaris in zee gaat.