Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Welke hypotheekvorm past het beste bij uw situatie?

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe woning? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo kunt u een aankoopmakelaar inschakelen om naar een passende woning voor u te zoeken, dient u een hypotheekgesprek aan te vragen voor het bereken van uw maximale hypotheek, enzovoorts. Mocht u momenteel al een woning hebben, dan zal ook de verkoop hiervan noodzakelijk zijn voor de aanschaf van een nieuw huis. Tenzij u naar een tweede woning zoekt, vanzelfsprekend! In dit artikel vertellen we u meer over het afsluiten van een hypotheek. Hypotheken worden in verschillende vormen aangeboden, waardoor enige voorbereiding essentieel is. Weet u welke hypotheekvormen er zijn?

Verschillende hypotheekvormen vergelijken

Voorafgaand aan een gesprek met een hypotheekadviseur doet u er verstandig aan om u in te lezen op de verschillende soorten hypotheken. Dit maakt het makkelijker om de adviezen van een hypotheekadviseur te doorgronden en waar nodig mee te denken. Daarbij voorkomt u dat u straks aan een hypotheek vastzit, die niet goed bij uw situatie blijkt te passen. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek die in de beginjaren voor hoge maandlasten zorgt, terwijl u in die fase aan gezinsuitbreiding wilt beginnen. Het zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden, bij het afsluiten van een hypotheek voor uw nieuwe huis. Kijk hier als u alvast meer wilt weten over deze hypotheekvormen.

Lineaire hypotheek voor uw woning

Een lineaire hypotheek is een van de hypotheekvormen, die het overwegen waard is. Bij een lineaire hypotheek betaalt u in de beginjaren een relatief hoog bedrag. Naarmate de tijd verstrijkt zullen uw maandlasten afnemen. De schuld vermindert hierdoor relatief snel, waardoor u in totaal minder rente zal betalen dan bij andere hypotheekvormen. Dit kan een interessante overweging zijn, wanneer u de komende jaren weinig grote uitgaven verwacht.

Annuïteitenhypotheek afsluiten bij een koophuis

Het alternatief voor het afsluiten van een lineaire hypotheek, is een zogenaamde annuïteitenhypotheek. Bij dit type hypotheek zijn de maandlasten in de beginjaren relatief laag, in vergelijking met de lineaire hypotheek. Over een periode van circa 30 jaar, de tijd waarin hypotheken vaak worden afgelost, betaalt u echter meer rente. Het bruto bedrag bij deze hypotheekvorm ligt maandelijks gelijk.

Online tool voor het bereken van uw maximale hypotheek

Op internet vindt u verschillende tools, vaak op de websites van kredietverstrekkers, waarmee u een indicatie kunt krijgen van uw maximale hypotheek. Er zijn verschillende factoren, die hier een invloed hebben. Denk bijvoorbeeld aan eventuele schulden die u nog open heeft staan bij andere kredietverstrekkers. Ook uw leeftijd en de samenstelling van uw inkomen spelen hierbij een rol. Als zelfstandig ondernemer kan het bijvoorbeeld lastiger zijn om een hypotheek aan te vragen, dan wanneer u in dienst bent van een werkgever. Daarbij bestaat er ook een verschil tussen een vast contract en een tijdelijke aanstelling.

Advies van een hypotheekadviseur

Mede door de verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van uw maximale hypotheek kan het advies van een hypotheekadviseur wenselijk zijn. Als particulier is het vaak erg lastig om voor uzelf te bepalen, welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past. Een hypotheekadviseur kan met u meedenken, om samen tot een weloverwogen keuze te komen. Uw plannen voor de komende jaren zijn hierbij erg belangrijk. Probeer hier voorafgaand aan het gesprek met een hypotheekadviseur over na te denken.