Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Woning verfraaien ter verkoopbevordering

Makelaars door heel Nederland en België hebben er zo nu en dan mee te kampen; woningen binnen de portfolio die leegstaan. Niets zo’n desolaat en trieste aanblik als een leeggehaalde woning, met sporen van verhuizing; vergeelde plekken die ineens opvallend zichtbaar in the picture staan en overige mankementen die volledig zichtbaar zijn.

Met een paar kleine aanpassingen kun je een leegstaand huis weer erg aantrekkelijk laten ogen. Wanneer er namelijk mooie meubels in het huis staan, krijgen potentiële kopers een beter beeld van het huis waardoor ze het eerder kunnen gaan kopen. Wanneer het huis helemaal leeg staat, vallen vlekken en onregelmatigheden sneller op. Hierdoor kunnen potentiële kopers sneller afhaken. Daarom in dit artikel een aantal tips hoe je een leegstaand huis toch mooi gemeubileerd kunt laten zien aan potentiële kopers.

Verbeter de zwakke punten

Waarschijnlijk vinden mensen hun eigen woning al perfect. Toch zijn er altijd wel wat verbeterpunten te vinden. Denk aan een loszittende plint, een vlek op de muur, een kleine beschadeging in de keuken of wat loszittende draden. Dit lijken misschien kleine onbenullige dingen, maar wanneer een huis mooi afgewerkt is, wekt dit vertrouwen bij de potentiële kopers. Wanneer er namelijk aandacht is besteed aan de afwerking, oogt het betrouwbaarder en zal de rest van het huis ook wel inorde zijn.

Welke kleur hebben de muren van het huis? Zijn ze mooi wit, is er veel kleur in huis of zijn ze misschien vies geel geworden? Dan is het tijd voor een likje witte verf. Pak neutrale kleuren, zoals wit. Dit vind iedereen mooi en het oogt gelijk een stuk frisser en schoner. Wanneer een huis veel kleur bevat, kan dit potentiële kopers afschikken of ze kunnen er een verkeerld beeld door krijgen. wanneer alles mooi wit is, zal het voor voor veel meer verschillende mensen aantrekkelijk zijn. Waardoor je natuurlijk meer kans op verkoop hebt.

Zorg voor een leuke aankleding

Wanneer het huis al zo goed als leeg is, kan dit voor potentiële kopers lastig zijn om door heen te kijken. Zorg daarom dat er wat mooie meubels in de woning staan. Er kan een interieurstylist aan te pas komen, indien het budget dit toelaat. Voordeliger is het om meubels te huren in dat geval.

Met slechts kleine veranderingen kan een woning weer beter toonbaar en dus verkoopbaar worden. Als makelaar weet u dit natuurlijk als geen ander. Zorg daarnaast voor leuke en mooie accessoires, dit zorgt voor een gezellige sfeer in huis, waardoor mensen zich sneller thuis voelen en ze weer eerder bereidbaar zijn om te kopen.

De badkamer is ook altijd een belangrijk punt. Mensen willen graag een schone mooie badkamer. Zorg daarom dat je geen oude verkalkte douchekop hebt hangen, maar koop dan een mooie grote nieuwe. Hierdoor krijg je meteen een andere luxere badkamer, wat veel beter oogt. Daarnaast is het ook leuk om een paar mooie luxe handoeken neer te leggen of op te hangen en wat leuke gekleurde accessoires. Kijk hier voor een leuke korting om badkamer spullen.

Zorg voor een bijgehouden tuin

Misschien wonen er al een tijdje geen mensen meer in de woning, maar zorg ervoor dat het onkruid niet meters hoog in de voortuin staat. de voortuin is het eerste wat de mensen zien als ze aankomen voor een bezichteging. Haal daarom het onkruid weg, veeg de stoep, haal wat spinnenrag weg en zorg voor een schone en nette indruk. Haal eventueel een doekje over de voordeur en de bel, hierdoor krijgt de potentiële koper een goed indruk. Wanneer de voortuin slecht onderhouden is, kun je er ook voor kiezen om wat mooie bloemen in wat potten neer te zetten, dan krijgt de bezichtiger meteen een betere indruk. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de achtertuin, wanneer deze rommelig, vies en slecht onderhouden is, zullen mensen sneller afhaken. Misschien is het huis immers ook wel slecht onderhouden. Zorg daarom voor nette en schone tuinen en zet eventueel wat kleurrijke bloemen neer voor een goede indruk.

Verkoop bespoedigen

Met slechts kleine veranderingen kan een woning weer beter toonbaar en dus verkoopbaar worden. Als makelaar weet u dit natuurlijk als geen ander. Er kan een interieurstylist aan te pas komen, indien het budget dit toelaat. Voordeliger is het om meubels te huren in dat geval. Creëer een cosy setting en zie vooral één ding niet over het hoofd: de verlichting. Vervang loshangende pitjes voor mooie lampen die de kracht van de woning beter naar voren doet komen. Laat aan de potentiële koper zien wát mogelijk is in dit geweldige huis.

Zorg voor mooie verlichting

Verlichting toont niet alleen tijdens het branden de schoonheid van een bepaald vertrek, ook het design van de lamp maakt een ruimte mooier. Denk hierbij aan een hippe industriële lamp, wat mooi aansluiting vindt bij een moderne woning. En een mooie hal? Die vraagt om een schitterende hanglamp; hal en hanglamp gaan immers perfect samen! Is er slechts een klein hal aanwezig, dan kiest u eerder voor een plafonnière of mooie wandverlichting.

Winkelverlichting

Hebt u een winkelruimte te verkopen waar geen verlichting aanwezig is? Bekijk dan hier wat winkelverlichting kan betekenen ter promotie van uw project.