Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar vinden

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Keurmerken

Keurmerken

Er zijn in Nederland verschillende makelaarskeurmerken. Hieronder vindt u informatie over de belangrijkste:

NMV

Een makelaar die aangesloten is bij de NVM behartigd alleen uw belang. Een makelaar mag namelijk voor de koper of de verkoper van een huis optreden. De meeste mensen weten dit niet. De NMV ziet hier heel erg streng op toe. Daarnaast is het voor de consument ook belangrijk om hierop te letten bij de aankoop of de verkoop van een woning.

Elk NVM lid moet voldoen aan strenge eisen. De makelaars dienen zich te houden aan de NVM erecode. Ook moeten ze verplicht cursussen volgen zodat de kennis op peil blijft. Als laatste heeft de NVM makelaar toegang tot de NVM databases waarin allerlei data staat. Hierdoor kan een NVM makelaar precies vertellen wat de achtergrond is van een woning, in welke buurt het ligt en hoelang de woning al te koop staat.

VBO

De VBO is een keurmerk dat richting de consument dient. Het is een zekerheid voor degene die het geld verstrekt. Het is namelijk een keurmerk dat een taxateur de bevoegdheid geeft om een woning te mogen taxeren.
De makelaars en taxateurs die zijn aangesloten bij het VBO keurmerk staan in het register van de Stichting Certificering VBO Makelaars. Dit betekent dat zij aan de eisen van de geldverstrekkers voldoen. Ook zijn deze makelaars en taxateurs erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en Vereniging Eigen Huis.
De makelaars die hierbij zijn aangesloten voldoen aan de zware eisen die zijn gesteld door de Europese Norm.

RE/MAX

Als men een woning wil kopen of verkopen willen zij natuurlijk de beste makelaar die er is. Makelaars die aangesloten zijn bij RE/MAX hechten veel waarde aan de mening van de klanten en daarnaast stellen zij de meningen en de beoordelingen die zij van de klant krijgen erg op prijs. De punten die beoordeeld worden door de klanten zijn:
– Enthousiasme. De koper of de verkoper wil een makelaar die de situatie begrijpt en daarnaast meedenkt. Ook wil men een enthousiaste makelaar.
– Snelheid van reageren. Hierbij gaat het om de tijd die men moet wachten op het antwoord op een gestelde vraag. En is de beschikbaarheid van de makelaar wel voldoende?
– Creativiteit. Is de makelaar origineel en innovatief in de oplossingen die worden bedacht?

Wittewoning

In 2004 heeft Wittewoning haar eerste vestiging in Nederland geopend. Uiteraard zijn zij daar erg trots op en in korte tijd is het bedrijf heel erg gegroeid en zijn er veel vestigingen bij gekomen. Wittewoning heeft grote ambities en ze verwachten om samen met de franchisenemers door te groeien naar circa 100 vestigingen in Nederland.

Hierdoor kan er overal in Nederland geprofiteerd worden van een eerlijke, voordelige en een volledige dienstverlening voor de verkoop en aankoop van een woning. Ook met een te verkopen of een te kopen bedrijfspand weet Wittewoning wel raad. Ze hebben veel mogelijkheden en deze kunnen aangepast worden op de wensen en behoeften van de klanten.