Uw huis verkopen?

Vergelijk verkoopmakelaars

Een ander huis kopen?

Vergelijk aankoopmakelaars

Makelaar zoeken

Bent u op zoek naar een makelaar, bijvoorbeeld voor het verkopen van uw huis of het kopen van een ander huis? Makelaar Overzicht toont een overzicht van makelaars in iedere Nederlandse gemeente.

  • Meer dan 5000 makelaars geïndexeerd
  • Eenvoudig een makelaar vinden
  • Bekijk contactgegevens en reviews
  • Indien gewenst: makelaars vergelijken

Wat betekent “onder bod zijn”

Wat betekent “onder bod zijn”

Als je op zoek gaat naar een koopwoning, dan wil je natuurlijk eigenlijk niet meer gaan kijken in woningen die al vrijwel zeker verkocht zijn. Echter, dit kan wel gebeuren. Een makelaar kan je nog steeds meenemen voor een bezichtiging in een woning, terwijl hij of zij weet dat er al een zeer serieuze gegadigde voor de woning is. De makelaar zal dan aangeven ‘onder bod’ te zijn. Dit wil zeggen dat de serieus geïnteresseerde de woning nog niet gekocht heeft, maar de makelaar wel heeft gevraagd geen transacties met anderen te bevorderen.

Waarom wel bezichtigen?

Een makelaar is het verplicht om aan te geven wanneer hij onder bod is. Je kunt hieruit afleiden dat de kans dat de woning verkocht wordt toch wel aanzienlijk is. Toch mag de makelaar de bezichtigingen gewoon door laten gaan. Dit is ook logisch, want de woning is nog niet verkocht. Ook een gegadigde die zeer geïnteresseerd is kan uiteindelijk nog altijd van de koop afzien, omdat de financiering niet rond te krijgen is. Je kunt de woning dan ook best gewoon gaan bezichtigen. Het is enkel aan te raden om er vanuit te gaan dat de woning aan een ander verkocht wordt. Dit voorkomt een hoop teleurstelling.

Als de ander de financiering niet rond krijgt

Makkelijk gezegd betekent ‘onder bod’ eigenlijk dat de woning onder voorbehoud van de benodigde financiering is verkocht. Dit betekent dus ook dat de woning weer terug op de markt komt wanneer de koper de financiering niet rond krijgt. Is het huis onder bod jouw droomhuis? Dan is het dus nog zeker de moeite waard om het in de gaten te houden. Het kan nog steeds van jou worden, maar verheug je er niet teveel op zolang het onder bod staat.
verkoopmakelaar kosten